به گزارش پليگاه خبرياخبار گمرك ايران، ظرفیتهای استان خوزستان به گونهای است که به تنهایی میتواند به اندازه کل کشور در حوزه شیلات تولید داشته باشد، این استان همه ظرفیتهای آبزیپروری، میگو، صید دریایی و تولید و تکثیر ماهیان خاویاری را دارد. همچنین بخش شیلات و آبزیپروری خوزستان از ظرفیت بسیار بالایی در زمینه پرورش ماهیان آب شیرین، آب شور، آبهای نامتعارف و دریاچه پشت سدهای خوزستان برخوردار است.
حال استانی که یکی از قطبهای مهم شیلاتی کشور محسوب میشود و میتواند بسیاری از نیازهای کشور در زمینه آبزیپروری را تامین کند، استانی که بزرگترین مرکز پرورش ماهیان گرمابی در جنوب غرب کشور با ۱۰هزار هکتار و تولید ۵۰ هزار تُن در سال در شهرستان کارون این استان واقع شده است. استانی که در بیشتر شهرهایش از جمله شوشتر، دزفول، کارون، خرمشهر، آبادان و شوش ظرفیت تولید ماهیان گرمابی، میگو و ماهیان دریایی وجود دارد و بیشتر صادرات آبزیان خوزستان به عراق، ترکیه، روسیه، کویت ، چین و برخی دیگر از کشورهای حاشیه خلیج فارس را در خود دارد با گذشته ۶ ماه همچنان بدون مدیرکل اداره میشود.
رزاق بدوی مدیر روابط عمومی شیلات خوزستان ضمن اعلام خبر تودیع «مهرداد محمدی دوست» سرپرست پیشین شیلات خوزستان در اردیبهشت ماه سال جاری، که در آذرماه سال ۱۴۰۱ پس از فتحاله ابوعلی مدیرکل پیشین این اداره کل، منصوب شده بود، اظهار داشت: در حال حاضر فلامرز مزارعی که رئیس اداره شیلات شهرستان هندیجان و سرپرست معاونت صید و بنادر ماهیگیری شیلات استان خوزستان است با حفظ سمت مدیر امور مرتبط با اداره کل شیلات استان خوزستان شدهاند.
بدوی با بیان اینکه بعد از گذشت بیش از یک ماه برای این اداره کل، نه مدیر و نه حتی سرپرستی تعیین نشده است، گفت: با توجه به اهمیت حوزه شیلات در خوزستان که سهم مهمی در تولیدات این بخش در کشور دارد و لزوم تحقق شعار سال و انجام امور این سازمان به نحو احسن، مشخص نیست چرا سازمان شیلات ایران و سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نسبت به تعیین تکلیف مدیریت برای این اداره کل تعلل میکنند و اقدامی انجام نمیدهند.
استان خوزستان رتبه دوم تولید محصولات کشور در حوزه آبزیان را داراست و با بهرهمندی از نوارساحلی طولانی، فعالیت گستردهای در زمینه تولید و فرآوری محصولات آبزیان دریایی و همچنین محصولات آبزیان پرورشی دارد.
- منبع خبر : تسنيم
Friday, 25 April , 2025